Novosti

Darko Bavoljak u Galeriji AŽ

U Galeriji AŽ/Atelieri Žitnajak, 09.06. u 20h otvara se izložba Darka Bavoljaka Pogled u kojoj se autor predstavlja fotografskom site-specific instalacijom.

 

bavoljak

 

“…U usporebi s ostalim galerijama takozvana ‘vaninstitucionalna prstena’, što svojim programima također vrlo aktivno sudjeluju u definiranju suvremene scene, Žitnjak se razlikuje upravo po povijesnim, a i recentnim specifičnostima svoje lokacije. Dakako da je Bavoljak svjestan kako te specifičnosti nema potrebe nabrajati, eksterijer na fotografiji i jest lišen dodatne informacije i pojavljuje se tek kao asocijativni označitelj konteksta. No, kroz njega smo ipak morali proći, pa bez obzira što ga često puta ulaskom u galeriju zaboravljamo, ipak ostaje u prikrajku svijesti. I prostor što ga na fotografiji zauzima kao da odgovara prostoru što ga ima u našoj svijesti..”/iz teksta Borisa Greinera

Darko Bavoljak je rođen 1961 g. u Zagrebu. Završio studij snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Djeluje u području fotografije, filma, konceptualne umjetnosti i kustoskih koncepcija. Fotografije mu se nalaze u privatnim kolekcijama, te u zbirkama fotografija Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu i u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Izložba ostaje otvorena do 28.06.2017.