Novosti

Kino Spot: Patience (After Sebald) (2012.)

Ured za fotografiju pokreće Kino Spot – program projekcija igranih, dokumentarnih i umjetničkih filmova u čijem je fokusu medij fotografije.Prva u nizu projekcija u okviru ovoga programa održat će se u srijedu, 24. travnja u Galeriji Spot (Čanićeva 6), s početkom u 19 sati, kada će na programu biti dokumentarni film Patience (After Sebald) (2012.) britanskog redatelja Granta Geea. Ovaj višeslojni filmski esej o krajoliku, umjetnosti, povijesti, životu i gubitku istražuje rad i djelo jednog od najvećih njemačkih književnika W. G. Sebalda, slijedeći etape iz njegovog poznatog romana Saturnovi prstenovi (1995).

Baš kao što je sam autor za života govorio, “pisanje i fotografija usko su povezani s umijećem traganja”, stoga uz glas naratora snažnu vizualnu komponentu filma čine kadrovi krajolika Suffolka, beskrajni strmi prostori, litice izgubljenog grada Dunwicha i brojni drugi sugestivni pejsaži koje upoznajemo kroz dugačku šetnju istočnom Anglijom.

Nakon projekcije filma slijedit će diskusija u kojoj će sudjelovati profesor književnosti Ivan Molek.


Patience (After Sebald), Ujedinjeno Kraljevstvo, 2012., 84 min.

Projekcija je besplatna, a film je na engleskom jeziku. Budući da je broj mjesta ograničen, zainteresirane molimo da dođu na vrijeme.