Novosti

Natječaj – III. biennale hrvatske mlade fotografije

Likovna manifestacija III. biennale hrvatske mlade fotografije otvara Natječaj za sve fotografe starije od 18, a mlađe od 30 godina starosti.

Projekt je nastao od strane studenata Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru, koji ove godine u suradnji s Muzejom antičkog stakla i Galerijom umjetnina Narodnog muzeja Zadar organiziraju fotografsku izložbu s ciljem afirmacije mladih hrvatskih fotografa, profesionalaca i amatera, te željom za promicanjem kvalitete nacionalne fotografske umjetnosti.
 
 
BHMF gif-natječaj
 
 

Javni Natječaj je otvoren od 15. lipnja do 15. rujna 2016., nakon čega će dva stručna žirija izabrati najbolje od pristiglih fotografija. Prvi, tročlani žiri izvršit će predselekciju radova pristiglih putem elektroničke pošte, dok će drugi, peteročlani žiri izabrati najbolje od preostalih izrađenih radova koji će biti izloženi u prostorijama Muzeja antičkog stakla Zadar u razdoblju od 10. – 24. studenog 2016. Trećem se izdanju Biennala hrvatske mlade fotografije, kao članica peteročlanog stručnog žirija, pridružila i jedna od najuspješnijih hrvatskih fotografkinja – Mare Milin. Kao rođena Zadranka, Mare je neraskidivo vezana uz zadarsku fotografsku tradiciju, te je i sama dobitnica glavne nagrade Salona fotografije mladih u Zadru 2000. godine.

Najavni plakat natječaja, kao i cjelokupno grafičko oblikovanje, potpisuje Snježana Zdunić iz šibenskog studija iDesign.

Sva su pravila unaprijed određena Pravilnikom o tijeku i održavanju manifestacije dostupnim na službenoj Internet stranici manifestacije.

Fotografije je potrebno slati na e- mail adresu: hmfbiennale@gmail.com

Više o nama zainteresirani mogu svakodnevno pratiti putem web i facebook stranice.

 

Plakat natječaja