Novosti

Četvrto izdanje fotografske radionice Drugi kadar

DRUGI KADAR, radionica umjetničke fotografije po četvrti put upisuje svoje polaznike. Ova jedinstvena radionica namijenjena je svima onima koje zanima kako kroz medij fotografije razviti i predstaviti svoj autorski koncept. Radionica je sastavljena od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitalačkih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu koji će na kraju programa biti javno prezentiran.

drugi_kadar

Tijekom trajanja radionice posebna pažnja posvećena je osnovnim fotografskim formama poput portreta i pejzaža, koje se potom transformiraju u završni fotografski rad. Želja organizatora je da polaznici kroz radionicu razviju osobni kritički pristup, te stvore osnovu za nastavak samostalnog rada i daljnjeg razvoja. Usvajanjem novih teorijskih i praktičnih znanja,  razumijevanjem recentnih fotografskih trendova, te kroz praktičan i dinamičan rad na fotografskom projektu podupirat će se razvoj kreativnog potencijala i senzibiliteta svakog polaznika.

Pored predavanja planirana je i terenska nastava, te posjeti muzejima, kulturnim institucijama i umjetnicima, kao i fotografiranje na terenu. Svaki polaznik će u okviru rada na projektu imati mogućnosti individualnih konzultacija. Za svakog polaznika radionice osigurani su tiskani materijali. Radionica je namijenjena svima onima koji imaju osnovno tehničko predznanje o korištenju fotografskog aparata, kao i svima onima koji se pripremaju za ulazak u svijet umjetničke fotografije.

 

 

 

YF4N4456

 

Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju, fotografski portfolio (do 20 fotografija, 1500 px po dužoj stranici) i motivacijsko pismo ne duže od 150 riječi u kojem treba navesti i vaša očekivanja od radionice. Prijave se šalju na adresu drugikadar@gmail.com najkasnije do 30.09.2017. Broj polaznika je ograničen. Cijena radionice za sva tri mjeseca iznosi 1.600 kuna i može se platiti u ratama. Sva dodatna pitanja u vezi radionice možete dobiti na telefon 099 8020 533 ili na e-mail adresu drugikadar@gmail.com.

Radionica u trajanju od tri mjeseca održavat će se svakog ponedjeljka od 9.10.2017. godine od 18 do 21 sati u književnom klubu BOOKSA, Martićeva 14d, Zagreb.

Voditelj radionice je mag. art. Davor Konjikušić (www.davorko.net) uz gostujuće predavače. Radionicu organizira KOLEKTOR – Centar za vizualne umjetnosti iz Zagreba uz podršku književnog kluba BOOKSA.