Novosti

Galerija Spot dio je Zagrebačkog vikenda galerija

I ove godine Galerija Spot dio je manifestacije Zagrebački vikend galerija, čije se treće izdanje održava od petka, 20. listopada do nedjelje, 22. listopada u petnaestak galerija u Zagrebu. Tog će vikenda uključene galerije produžiti svoje radno vrijeme i pozvati umjetnike i kustose da pričaju o svojem radu, kako bi ih publika imala priliku upoznati i pritom saznati više o tome kako se organiziraju izložbe.

 

22519459_1889663858016441_5241338613130713215_n

 

Zagrebački vikend galerija je zajednička manifestacija zagrebačkih galerija, organizacija, ustanova, ateljea i umjetnika, nastala sa željom da se publici tijekom ovog jedinstvenog vikenda olakša pristup umjetnicima, izložbama, i umjetničkim radovima, te da se raznovrsnim programima uživo učine dostupnijima izložene umjetničke radove i izložbene prostore.

Taj je vikend namijenjen svima! On je poziv ljubiteljima umjetnosti i onima koji će to sada postati, kolekcionarima, umjetnicima, kustosima, obiteljima, prijateljima i svim znatiželjnicima da prošeću po galerijama, vide nove radove umjetnika, upoznaju umjetnike koji će im pričati o svojim radovima, vide uživo kako izgleda postavljanje izložbe i pitaju kustose sve o radu u galerijama. Vikend u kojem možete vidjeti više nego bilo koji drugi vikend u godini. Uključene galerije ponudit će niz otvorenja novih izložbi domaćih i međunarodnih umjetnika, programa uživo, vodstava kroz izložbe, nove i stare publikacije, počastiti svoje goste, razgovarati sa svima zainteresiranima, i pokazati Zagrebu i njegovim gostima svoje prostore i svoj profesionalni rad.

Galerija Spot u program Zagrebačkog vikenda galerija uključuje se aktualnom izložbom Publika Daria Belića (više informacija potražite ovdje), koju će biti moguće vidjeti u uobičajeno radno vrijeme galerije (radnim danima od 16 do 20 sati), ali – zahvaljujući Zagrebačkom vikendu galerija – i u subotu (21. listopada) između 16 i 20 sati. Također, autor predstavljenog rada, Dario Belić, u petak, 20. listopada u 19 sati održat će vodstvo po izložbi i sve zainteresirane posjetitelje uputiti u tematiku izložene multimedijalne instalacije.

Cjeloviti program Zagrebačkog vikenda galerija potražite na www.galleryweekendzagreb.info, a program manifestacije možete pratiti i na Facebook stranici www.facebook.com/ZagrebGalleryWeekend/.