Novosti

Izložba radova polaznika radionice “Totalni portret grada Zagreba (s naglaskom na Črnomerec)” u Galeriji Spot

 

Sarah Baron Brljević

 

U okviru ovogodišnjeg izdanja projekta Kvartovski objektiv, u suradnji Ureda za fotografiju i Instituta Tomislav Gotovac, održana je radionica Totalni portret grada Zagreba (s naglaskom na Črnomerec). Radionica se bavila mogućnostima zahvaćanja i interpretiranja skupa različitih odnosa i međudjelovanja u gradskom prostoru, polazeći od inspirativnog teksta Tomislava Gotovca, sinopsisa za nikad snimljeni eksperimentalni film Totalni portret grada Zagreba.

Radovi polaznika, nastajali tijekom jednomjesečnog trajanja radionice, fotografijom, tekstom, zvukom i videom bilježe i promišljaju črnomerečki kvart, osvrćući se na svakodnevna korištenja prostora, kretanja stanovnika i slučajnih prolaznika. Mapiraju prečice, prepoznatljive vizure, simbole, ponavljajuće elemente gradske infrastrukture i poneke začudnosti, što zajedno čini specifičnu mrežu kompleksnog urbanog tkiva.

 

Sara Simona Mojsović

 

Završna će izložba polaznika radionice biti postavljena u Galeriji Spot, a moći će se pogledati od 9. do 13. studenog.
Otvorenje izložbe održat će se u ponedjeljak, 9. studenog, pri čemu će izložbeni prostor za posjetitelje biti otvoren od 17 do 21 sat.

 

Sara Krivačić

 

Autori: Andreja Gardašanić, Ivorin Vrkaš, Sara Krivačić, Sara Simona Mojsović, Vedran Husremović, Sarah Baron Brljević

Mentori: Darko Šimičić, Maja Flajsig, Sara Simić