Novosti

Ništa za prijaviti Ane Horvat i Damiana Nenadića

U srijedu 22. ožujka u 19 sati u galeriji Živi Atelje DK otvara se izložba Ništa za prijaviti koja predstavlja fotografski projekt Ane Horvat i Damiana Nenadića.

 

Horvat_Nenadic

 

Autori o izložbi:
“Naša komunikacija započela je preko Facebooka, gdje smo mogli vidjeti fotografski rad jedno drugog. Shvatili smo da nas povezuje fotografiranje svakodnevice, sa sličnim, melankoličnim atmosferama. Zbog te sličnosti smo odlučili izložiti naše radove zajedno. Kako su nam motivi ipak različiti, ne radimo ciklus jedne teme, već ih kombiniramo u formi ‘razgovora’. Fotografija jednoga dobiva kao komentar ili asocijaciju fotografiju drugoga. Time se stvara neplanirana sinergija koja nadilazi svaku pojedinačnu sliku ili skupinu, kao što akord nadilazi pojedinačan ton. Želimo proširiti izražajnost atmosfere, izvući motiv iz nečega što je samo po sebi pomalo hermetično. Fotografije nude neka objašnjenja jedne drugima, ali to nisu jasna rješenja, već otvaraju niz novih emocija i asocijacija.”

 

damian-nenadic

Damian Nenadić

 

Ana Horvat i Damian Nenadić kroz svoje fotografije vode dijalog bez riječi i oblikuju jedan intimni jezik / svijet kroz dva pogleda. Građene u osobnom tonu, fotografije predstavljaju fragmente iz životnih iskustava obilježenih tihim i senzibilnim ali i sirovim i ranjivim trenucima. Dijalog u ovim radovima je pritom otvoren — nije omeđen jednim smjerom, već teče u raznim putevima. (Iz predgovora Ana-Marije Petričević)

 

Ana-Horvat

Ana Horvat

 

Ana Horvat, rođena u Zagrebu 1977. godine. Studirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na nastavničkom odjelu. Diplomirala 2003. godine. Zadnjih godina radi pretežno kao animator animiranih filmova, te je autorica dva kratka autorska animirana filma. Bavi se fotografijom; eksperimentira sa camerom obscurom.

Damian Nenadić, rođen u Zagrebu 1979. godine. U istom gradu završava Prirodoslovno-matematički faklultet, smjer biologije nakon kojeg sljedećih šest godina radi u području zaštite prirode. Zadnje tri godine studira filmsko i TV snimanje na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti. Redatelj je nekoliko muzičkih spotova, a aktivno se bavi i umjetničkom fotografijom i drugim medijima izražavanja (izlagao u Muzeju grada Zagreba, ULUPUh-u, Klovićevi dvorima, Galerijama, Naval, Josip Plančić, Schlossolitude i dr.). Trenutno priprema nekoliko filmskih projekata.

 

 

Izložba je otvorena od 22.3. do 25.3. 2017.
Radno vrijeme galerije
Sri – pet: 18 – 20h
Subotom 11 – 14h