Novosti

Poziv za izlaganje u 2021. u Galeriji Spot

Ured za fotografiju i Galerija Spot pozivaju umjetnik/c/e i kustos/ic/e da prijave svoje prijedloge na natječaj za izlaganje u 2021. godini. Rok za prijavu prijedloga je 3. srpnja 2020. (do kraja dana).
Poziv je prvenstveno namijenjen autori/ca/ma i kustosi/ca/ma koji djeluju na području fotografije i srodnih medija. Moguće je prijaviti samostalnu izložbu ili manje skupne izložbe, a u obzir ulaze i prijedlozi za organizaciju radionica i predavanja.
Programski je poziv otvoren autori/ca/ma svih generacija iz Hrvatske i inozemstva.

 

Ivan Buvinić: “Sigurna kuća”, foto: Marko Ercegović

 

Prijava treba sadržati:
– popunjenu prijavnicu (formular preuzmite ovdje);
– kratku biografiju;
– opis rada;
– vizualnu dokumentaciju (slati wetransferom; max. veličina jednog vizuala do 1 MB);
– izjavu je li isti projekt prijavljen na natječaj neke druge galerije u Hrvatskoj.

 

Prijave se šalju mailom: info@officeforphotography.com ili poštom na adresu: Ured za fotografiju, Čanićeva 6, 10000 Zagreb (s naznakom “Za natječaj 2021.”).

 

Tlocrt galerije može se preuzeti ovdje, a fotogalerije izložbi održanih prethodnih godina možete pronaći ovdje. Sve dodatne informacije i upite poslati isključivo na gore navedenu e-mail adresu UzF-a.

Pristigle prijedloge razmatrat će članice Ureda za fotografiju te Savjet Galerije Spot.

Odabrani prijedlozi kao dio godišnjeg galerijskog programa bit će predloženi za financiranje Ministarstvu kulture Republike Hrvatske i Gradu Zagrebu. Realizacija izložbi i programa kojima će biti odobrena financijska sredstva, bit će ostvarena tijekom 2021. godine u suradnji s kustoskim timom Galerije Spot.

Rezultati poziva bit će objavljeni u srpnju na internetskoj stranici Suvremena hrvatska fotografija.

This post is also available in: English