Novosti

Sasvim osobno i malog formata

Izložba Ane Opalić NO Galerija, MSU, otvorenje 1.3. u 19h.

Niz izložbi NO fotografije, zamišljen tako da se umjetnici služe fotografskim laboratorijem Muzeja za produkciju fotografija, otvara fotografkinja Ana Opalić. Bit će izložene crno-bijele fotografije koje na posve neočekivan način otvaraju vrata u umjetničinu intimu. Odabirom motiva, tehnike, ali i procesom ponavljanja, umjetnica proizvodi novi životni ritam. Riječ je o promatranju izabranog predjela gotovo svakodnevno, od 1996. na ovamo, ali ni jedan pogled nije isti. Razlika je ključ ponavljanja.

Promatrajući nizove gotovo identičnih fotografija morskog krajolika, posjetitelju se nameće pitanje: Što je zapravo ovdje , što to sugerira naziv izložbe? Čini se da to proizlazi iz susreta autorice i krajolika. Ona je, naime, prisvojila fotografirani prizor i učinila ga osobnim, gotovo intimnim, upravo u procesu neprestanog vraćanja istom i to tijekom desetak godina. Pred našim pogledom je uvijek isti motiv, no nikad ista fotografija.

Niz izložbi NO fotografije, zamišljen tako da se umjetnici služe fotografskim laboratorijem Muzeja za produkciju fotografija, otvara fotografkinja Ana Opalić.

Zagreb