Novosti

Škola umjetničke fotografije Drugi kadar raspisala je poziv za upis nove generacije polaznika

Škola umjetničke fotografije Drugi kadar upisuje osmu generaciju polaznika, koja će s radom početi 17. listopada ove godine

DRUGI KADAR, škola umjetničke fotografije namijenjena je svima onima koje zanima kako kroz medij fotografije razviti i predstaviti svoj autorski koncept. Ova jedinstvena fotografska škola sastavljena je od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitalačkih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu koji će na kraju programa biti javno prezentiran.

Autorica fotografije: Sara Grgurić

 

Tijekom trajanja ovog edukativnog programa posebna pažnja posvećena je osnovnim fotografskim formama portretu i pejzažu, koji se potom kroz mentorski rad razvijaju u završni fotografski projekt koji se javno prezentira. Tijekom trajanja fotografske škole svi polaznici razvijaju vlastiti projekt i stvaraju osnovu za nastavak samostalnog rada i daljnjeg razvoja u mediju fotografije. Usvajanjem novih teorijskih i praktičnih znanja, razumijevanjem recentnih fotografskih trendova, te kroz praktičan i dinamičan rad na fotografskom projektu, podupire se razvoj kreativnog potencijala i senzibiliteta svakog polaznika.

Voditeljice škole DRUGI KADAR su povjesničarka umjetnosti i kustosica Jelena Pašić te filmologinja i fotografkinja Nika Petković, a mentori ovogodišnjih završnih radova su fotografi Denis Butorac i Ivan Gundić.

Program je namijenjen svima onima koji imaju osnovna tehnička predznanja o fotografiji, kao i svima onima koji se pripremaju za ulazak u svijet umjetničke fotografije.

Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju, fotografski portfolio (do 20 fotografija, 1500 px po dužoj stranici) i motivacijsko pismo (ne duže od 150 riječi) u kojem treba navesti i vlastita očekivanja od radionice.

Prijave se šalju na adresu drugikadar@gmail.com najkasnije do 14. listopada 2022.

Broj polaznika je ograničen, a dodatne informacije o školi nalaze se ovdje.

 

Fotografska škola u trajanju od tri mjeseca održavat će se ponedjeljkom, počevši od 17. listopada 2022. godine, od 18 do 21 sati u književnom klubu BOOKSA, Martićeva 14d, Zagreb.

 

Školu umjetničke fotografije Drugi kadar organizira KOLEKTOR – Centar za vizualne umjetnosti iz Zagreba, uz podršku književnog kluba BOOKSA /www.booksa.hr/. Program Drugog kadra u 2022. godini podržava Ministarstvo kulture RH.

 

 

Aktivnosti Drugog kadra mogu se pratiti putem društvenih mreža Facebook i Instagram te na službenoj internetskoj stranici drugikadar.com.