Novosti

CROSSing – predavanja i projekcije filmova Dorothy Cross

Akademija likovnih umjetnosti i Muzej suvremene umjetnosti pozivaju vas na

CROSSing

predavanja i projekcije filmova Dorothy Cross

10. i 11. studenog 2016. u 18.00 sati u Dvorani Gorgona, Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, Zagreb.

 

cross_01

 

Intermedijski radovi Dorothy Cross realizirani su u formatima skulpture, filma, fotografije, prostornih instalacija i glazbeno-scenskih izvedbi. Propituju odnos između živih bića i svijeta prirode redovito operacionalizirajući zazorno i resemantizirajući kulturalne tabue.

Živeći uz ocean, u Connemari na zapadnoj obali Irske gdje pronalazi materijal koji transformira u umjetnički iskaz, Dorothy Cross artikulira kompleksne odnose između međusobno udaljenih prostora i vremena poimajući pritom tijelo i prirodu mjestima neprestane promjene, poprištima stvaranja i razaranja gdje se ono prošlo pokazuje neodvojivim od sadašnjeg.

Djela joj se nalaze u brojnim uglednim muzejsko-galerijskim i privatnim zbirkama kao što su Tate Modern, London; Irish Museum of Modern Art, Dublin; Norton Collection, Santa Monica; Art Pace Foundation, Texas; Goldman Sachs Collection, London; The Arnolfini Trust, Bristol; Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb.

Gostovanje Dorothy Cross realizira se u sklopu međunarodnog obrazovnog projekta Akademije likovnih umjetnosti Morski putevi u historijskoj perspektivi, a u suradnji s Muzejem suvremene umjetnosti.

 

cross_02