Novosti

Treća generacija Drugog kadra

Fotografska radionica Drugi kadar održat će prezentaciju radova treće generacije polaznika u subotu, 11. ožujka u 19 sati u klubu Booksa u Zagrebu. Ove godine radionicu je upisalo devet polaznica i polaznika, a na završnom predstavljanju svoje radove prezentirat će Marta Haraminčić, Ante Klečina, Goran Novosel i Edita Sentić.

 

ante-klecina-800x530

Ante Klečina

 

U svom završnom radu Marta Haraminčić tipološki se bavi bilježenjem promjena na pročeljima zgrada zagrebačkog kvarta u kojem živi. Ante Klečina posljednjih mjeseci snima željezničke postaje malih mjesta u Hrvatskoj, koja se transformiraju u metaforu za širu društvenu priču. Goran Novosel koristi sam čin fotografiranja kao način uspostavljanja i propitivanja odnosa između dvoje ljudi, dok Edita Sentić snima odrastanje svog sina tinejdžera i time propituje separaciju djeteta od majke.

 

edita-sentic-800x530

Edita Sentić

 

Drugi kadar fotografska je radionica namijenjena svima onima koji imaju usvojena osnovna tehnička fotografska znanja, ali koji žele proširiti svoj način razmišljanja i izražavanja unutar medija fotografije. Na radionici se uči o povijesti fotografije, teoriji i raznim drugim temama, uz gostujuće umjetnike i predavače. Teorijski dio obuhvaća multimedijalne prezentacije, čitalačke grupe, terensku nastavu i posjete muzejima, uz ono najvažnije – praktični rad na osobnom fotografskom projektu i završnoj prezentaciji radova.

Voditelj radionice je mag. art. Davor Konjikušić.