Novosti

Field notes Ive Korenčić u Galeriji Spot

U Galeriji Spot, u ponedjeljak 06. ožujka 2017. g. u 19h se otvora izložba fotografija multimedijalne umjetnice Ive Korenčić pod nazivom Field notes. Iz opsežnijeg projekta, na kojem autorica radi zadnjih pola godine, iskristalizirale su se manje cjeline te je tako nastala i ova izložba.

 

field-notes2

Iva Korenčić, Field notes

 

U fotografskom projektu Field notes autorica proučava i bilježi preklapanja životnih, prirodnih i umjetničkih procesa. U samom stvaranju bavi se prikupljanjem pojedinačnih isječaka vlastite intimne problematike prikazujući ih kroz metaforičke fotografske zapise. Pozivajući se na pitanja samoodrživosti i kontinuiteta osobne transformacije, istražuje načine bilježenja (ne)vidljivih tragova i zrcaljenja osobnih procesa u prirodnom okolišu. Fotografiranjem i poetskim bilješkama, preispituje i eksperimentira s mogućnostima i kapacitetom tih dvaju medija u bilježenju određenih emocionalnih stanja. Poetske bilješke nastale kao sastavni dio kreativnog procesa introspekcije omogućuju poniranje u uzorke koji su iza, a ponekad i ispred fotografija.

Iva Korenčić (1986.) autorica je na području multimedije. Studirala je ples na SEADu – salzburškoj eksperimentalnoj plesnoj akademiji i završila je BA studij snimanja i fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Već dugi niz godina surađuje kao autor, redatelj, snimatelj, fotograf i montažer na nizu plesnih, izvedbenih i multimedijskih projekata s etabliranim hrvatskim i inozemnim umjetnicima te s umjetničkim organizacijama poput Sodaberg koreografskog laboratorija, O.N.E. umjetničke organizacije, Centra za ples i umjetničko istraživanje, Platforme.hr, itd. Njen fotografski rad nagrađivan je i objavljivan u raznim časopisima i knjigama, a realizirala je više grupnih i jednu samostalnu izložbu (Bodily). Trenutno se najviše bavi fotografskim radom u sklopu ongoing fotografskih projekata Field notes i Training imperfection. Živi i radi u Zagrebu.

 

field-notes1

Iva Korenčić, Field notes

 

Izložbu organiziraju Mirna Levaković Lombarović i Andrea Radmanić, studentice diplomskog studija Muzeologije i upravljanja baštinom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u sklopu kolegija Kustoske prakse.

Mirna Levaković Lombarović studentica je diplomskog studija na odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti smjer muzeologija i upravljanje baštinom. Preddiplomski studij završila na Tekstilno tehnološkom fakultetu smjer dizajn za tekstil i odjeću. Do sada samostalno pripremila i otvorila izložbu slika akademskog slikara i profesora na Umjetničkoj akademiji u Osijeku Dejana Durakovića, pripremila i otvorila izložbu fotografija Pokladnog jahanja u Vinkovcima autora Maria Kokaja novinara Glasa Slavonije. Već treću godinu za redom organizira likovno lutkarske radionice u Gradskom kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima te je položila i pedagošku grupu predmeta kako bi u radu s djecom ostvarila što profesionalniji metodičko didaktički pristup. Želja joj je u budućnosti raditi kao muzejski pedagog te privući što veći broj djece školskog uzrasta na muzejske radionice.

Andrea Radmanić rođena je u Koprivnici. Studentica je Muzeologije i upravljanja baštinom na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ljubav prema fotografiji javila se u srednjoškolskim danima. Kao studentica, 2014. godine pridružuje se Fotosekciji KSET-a, završava tečaj fotografije i počinje se intenzivnije baviti fotografiranjem. Aktivna je volonterka u Klubu studenata Elektrotehnike (KSET) gdje organizira i izložbe članova Fotosekcije. Sudjelovala je na nekoliko fotografskih natječaja te je 2016. organizirala svoju prvu samostalnu izložbu.

 

field notes

Iva Korenčić, Field notes