Novosti

III Biennale hrvatske mlade fotografije

Biennale hrvatske mlade fotografije u organizaciji studenata Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru i Galerije umjetnina Narodnog muzeja Zadar, poziva sve zainteresirane na svečano otvorenje izložbe.

 

plakat-izlozbe

 

Nakon pola godine intenzivnog rada i tromjesečnog natječaja pristigle su ukupno 103 prijave s ukupno 440 fotografija. Dva stručna žirija u sastavu: Karla Lebhaft, Nevena Štokić  i Bojan Mrđenović u 1. krugu te Ljubica Srhoj-Čerina, Vinko Srhoj, Suzana Valenta, Željko Karavida i Jelena Šimundić Bendić u 2. krugu odabrali su 77 fotografija 25 mladih autora, koje ćete moći pogledati na izložbi od 10. do 24. studenog 2016. u Galeriji umjetnina u Zadru.

Prema izboru drugoga stručnog žirija prvo je mjesto osvojio Ino Zeljak s ciklusom Jadrija, drugo Magdalena Ptiček s ciklusom Mrtva prirodaPrešućivano, a treće Petra Ana Čubelić. Tradicionalno, pobjednike ćemo nagraditi izložbom iduće godine i prigodnim plaketama.

Čast nam je pozvati sve zainteresirane na svečano otvorenje izložbe trećeg izdanja Biennala hrvatske mlade fotografije 10. studenog 2016., u Galeriji umjetnina Zadar, s početkom u 19 sati.