Novosti

Izložba Benjamina Verhoevena u Galeriji Spot

Galerija Spot i Ured za fotografiju pozivaju na otvaranje izložbe Čovjek koji hoda (bez glave) belgijskog umjetnika Benjamina Verhoevena

Otvorenje izložbe i razgovor umjetnika s kustosom izložbe Markom Stamenkovićem održat će se u ponedjeljak, 26. veljače s početkom u 19 sati u Galeriji Spot (Čanićeva 6, Zagreb).

BenjaminVerhoeven_1000

Jeste li ikada gledali skenirane filmove?

Belgijski umjetnik Benjamin Verhoeven od 2014. godine radi na istraživačkom projektu SCANNING CINEMA. Centralnu ulogu u tom projektu ima fizička akcija skeniranja pokretnih slika – tisuća  i tisuća pojedinačnih filmskih kadrova – upotrebom flatbed skenera i monitora, nakon čega se novonastali materijal iznova animira kreiranjem stop animacije. Upravo fotografskom re-animacijom („oživljavanjem”) pokretnih slika, Benjaminove inverzije u produkcijskoj metodi kreiraju nov jezik koji ovdje ne ostavlja dojam nekog jasno artikuliranog jezika, nego upravo njegovog uznemirujućeg odjeka…

Benjamin Verhoeven (1990., Malle, Belgija) je vizualni umjetnik mlađe generacije koji se uglavnom bavi medijskim instalacijama i videom. Studirao na Kraljevskoj akademiji lijepih umjetnosti u Ghentu (KASK – Hogeschool), a potom na Visokom institutu za vizualnu umjetnost (HISK), također u Ghentu. Trenutno živi i radi u Bruxellesu. Boravio je na umjetničkim rezidencijama u Leipzigu, Parizu i Bruxellesu. Od 2011. godine izlaže na samostalnim i skupnim izložbama unutar i van granica Belgije.

 

Izložbu kurira Marko Stamenković, a moći će se razgledati do 16. ožujka.

Tijekom trajanja izložbe održat će se čitalačka grupa i panel diskusija. Više informacija o ovim programima bit će objavljeno uskoro.

Radno vrijeme Galerije Spot

Pon – Pet / 16 – 20
ili prema dogovoru

This post is also available in: English