Novosti

Kvartovski objektiv: otvoreni ateljei i izložba u Galeriji VN

U utorak 11. lipnja predviđen je obilazak kvartovskih ateljea u sklopu programa Kvartovski objektiv, kojim želimo osvijestiti da je Črnomerec osim već istraženih i u programu obrađenih identiteta mjesto života i rada niza umjetnika. Ovom prilikom nekoliko njih otvorit će vrata prostora u kojima djeluju, a posjetitelji s njima mogu provesti poslijepodne u razgovoru o umjetnosti i okolnostima u kojima stvaraju.

 

Ana Elizabet, “Attention”, 2005.

 

U Stakleniku Davora Krelje i Danice Franić, Ilica 131/4. kat, nastaje ciklus slika koji stvaraju zajedno, iako ne u istom trenutku, a koji je proljetos bio izložen u splitskoj Galeriji umjetnina. Na istoj adresi, u Ilici 131, nalazi se atelijer Andree Rosandić, koja je vještinu potrebnu za prethodno zanimanje iskoristila za izradu nakita. U Studiju ANA Elizabet u Ilici 227, jedinom ateljeu u kvartu s uličnim izlogom, djeluje umjetnica čije su urbane intervencije osobito zapažene. Na istoj adresi stvara i Ivan Skvrce, umjetnik – član Grupe ABS i predavač na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. U Čanićevoj ulici 6 stvara dizajner nakita Nenad Roban, profesor riječke Akademije primijenjenih umjetnosti i inovator na području oblikovanja nakita u Hrvatskoj. U Čanićevoj ulici na broju 10 atelje je Marka Tadića, također profesora na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, umjetnika koji se posvećuje odbačenim idejama i sustavima, iz čega stvara u raznim medijima. U Ilici 69 smjestio se Dizajnerski studio NJI3, ženski dizajnerski trio koji kombinira animaciju, analitički pristup uz tračak romantike. Među kvartovske atelje posjetite i Zbirku Vjenceslava Richtera i Nade Kareš na Vrhovcu 38, u kući koju je ovaj proslavljeni arhitekt sam projektirao i gdje uz obiteljsku kolekciju možete pogledati najnovije, 11. izdanje projekta SintArt – Kristian Kožul Sisyphus exalted. Exercising repetitions.

 

Svi prostori otvoreni su za posjetitelje od 16.00 do 19.00 sati, nakon čega slijedi otvorenje izložbe u Galeriji VN IZGUBLJENI ODMOR – četvrto izdanje projekta Mladen Stilinović Study Centre* umjetnice Julie Bavyke i kustosice Ire Ferris. Dodatne informacije o ovoj izložbi možete pronaći na sljedećoj poveznici.