Novosti

Kvartovski objektiv predstavlja radove fotografske radionice Živog ateljea Kvartozin Samizdat

Fotografija: Inia Herenčić

petak, 26. lipnja 2020.
17 sati
Galerija Spot

 

Radovi prikazuju rezultat fotografske radionice Kvartozin Samizdat koja je zamišljena kao kombinacija upoznavanja kvarta, kroz preispitivanje sebe i odnosa prema okolini u kojoj živimo, uz korištenje vizualnog jezika fotografije kako bismo iskustva iskomunicirali i podijelili.

Autori: Inia Herenčić, Karlo Mijić, Mariann Makrai, Paula Greiner, Robert Kale, Sanja Merćep, Renata Ladović Meštrović

Mentori: Saša Kralj i Karlo Čargonja

Kvartozin Samizdat dio je projekta Kvartovski Objektiv 2020 čije se predstavljanje održava 26. lipnja na dvije lokacije – u Galeriji Spot (Čanićeva 6) u 17 sati bit će održano predstavljanje Kvartozin Samizdata sudionika radionice, dok će u Galeriji Živi atelje DK (Ilica 110) u 19 sati Karlo Čargonja prezentirati samizdat projekt i kampanju While Waiting/ Dok smo čekali.

Zinovi će se u Galeriji Spot, nakon predstavljanja, moći pogledati u subotu (27. 6.), ponedjeljak (29. 6.) i utorak (30. 6.) od 12 do 20 sati, uz mogućnost razgovora s autorima.

Projekt je realiziran u suradnju s Ured za fotografiju, Galerija VN i Živi atelje DK.

—-

Saša Kralj je dugogodišnji fotoreporter koji surađuje s nizom međunarodnih agencija i edukator fotografije. Bio je mentor foto žurnalizma na sveučilištima u Kini i Iraku, te u drugim institucijama i organizacijama u Bangladešu, Južnoj Africi i Indoneziji. Trenutno je jedan od internacionalnih mentora PannaFoto instituta u Jakarti. Jedan je od osnivača Živog ateljea DK, koordinator Zbirke VDK i predsjedavajući udruge.

Karlo Čargonja rođen je 1987. godine u Rijeci. Fotografijom se intenzivnije počeo baviti u srednjoj školi. Godine 2013. prijavljuje se na radionicu fotografije mentora Saše Kralja. Od tada neformalno obrazovanje u fotografiji pronalazi u čitanju stručne literature i pohađanju radionica. Član je kreativnog kolektiva Kombinat od njegova osnutka. U sklopu Kombinatovog prvog velikog projekta pokreće Razgovore o fotografiji koji se održavaju jednom mjesečno u Muzeju Moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.