Novosti

SPOT ON PHOTOGRAPHY: “Ozbiljno neozbiljno. Humor kao umjetnički stav i oblik protesta protiv ustaljenih društvenih normi”

Borut Krajnc, “Prerađivač tkanine”, iz serije Politika, 2014.

 

Ured za fotografiju i Galerija Spot pozivaju sve zainteresirane na online predavanje u sklopu ciklusa SPOT ON PHOTOGRAPHY. U predavanju naslovljenom Ozbiljno neozbiljno. Humor kao umjetnički stav i oblik protesta protiv ustaljenih društvenih normi slovenska kustosica Jasna Jernejšek ponudit će pregled različitih definicija humora, komičnosti i smijeha te analizirati kako se humor manifestira u radovima nekih slovenskih umjetnika koji djeluju na polju suvremene fotografije. Predavanje će obuhvatiti i njeno istraživanje zašto se pojedine fotografije mogu shvatiti kao (šaljivi) oblik prosvjeda protiv be/smislenosti etabliranih društvenih normi i simboličkog konstruiranja značenja.

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 25. rujna, u 18:00 sati putem platforme ZOOM na engleskom jeziku, a sve zainteresirane pozivamo da svoje sudjelovanje najave na e-mail adresu Ureda za fotografiju (info@officeforphotography.com), najkasnije dva sata prije održavanja predavanja.

 

mr.sc. Jasna Jernejšek radi kao slobodna kustosica, voditeljica projekata, istraživačica, autorica tekstova i predavačica u području suvremenih vizualnih umjetnosti. Bavi se teorijom i poviješću fotografije, suvremenim umjetničkim praksama i vizualnim komunikacijama koje interdisciplinarno isprepliće s drugim društvenim znanostima. Trenutno je zaposlena kao umjetnička direktorica Programa vizualne, audiovizualne i intermedijalne umjetnosti u Centru za urbanu kulturu Kino Šiška u Ljubljani, Slovenija.