Novosti

U PROCESU 4 – izložba ispitnih radova Katedre za fotografiju ADU

U PROCESU 4
Izložba ispitnih radova Katedre za fotografiju ADU
9. – 31. 3. 2021.

 

 

U utorak 9. ožujka u ADU Galeriji f8 na Trgu Republike Hrvatske 8 u Zagrebu otvara se studentska izložba fotografija “U procesu 4”.
Izložba je dio programa kojim Akademija dramske umjetnosti, a posebno Katedra za fotografiju na Odsjeku snimanja, nastavlja s predstavljanjem radova nastalih u sklopu nastave na fotografskim kolegijima preddiplomskog studija snimanja. Studenti svoje radove izlažu u ovom dinamičnom akademskom prostoru umjetničkog eksperimenta, u galeriji koja posljednje tri godine aktivno prezentira njihove projekte.
Publika će imati priliku vidjeti fotografske radove nastale tijekom nastavnog procesa, odnosno kreativne studentske odgovore na postavljene zadatke. Studenti preddiplomskog studija snimanja na izložbi se predstavljaju kroz tematske cjeline koje se obrađuju sukladno godini studija: studenti prve godine obrađuju dokumentarističke teme, oni s druge godine u svojim radovima koriste konstruiranu i narativnu fotografiju, dok studenti završne godine preddiplomskog studija obrađuju teme vezane za pejzaž i tijelo.