Novosti

U tijeku su prijave na radionicu o razvoju projekta!

Akademija dramske umjetnosti (ADU), Organ Vida i Ured za fotografiju, hrvatski partneri u međunarodnom projektu Transeurope, pozivaju vas da se prijavite na radionicu Razvoj projekta, od ideje do završnog proizvoda koju će voditi Moritz Neumüller. Radionica je namijenjena svim fotografima i umjetnicima koji se izražavaju u mediju fotografije i videa, a žele naučiti više o mogućnostima izdavanja, izlaganja i drugim prilikama za predstavljanje vlastitog rada. Sudionici moraju imati dovršeni ili gotovo dovršeni projekt spreman za distribuciju i mogu očekivati da će nakon radionice imati razrađen plan distribucije. Radionica će se održati u subotu, 17. ožujka 2018. od 9 do 17 sati na ADU (Frankopanska 22, Zagreb), a cijena radionice iznosi 20,00 EUR.

unnamed

Prijave se vrše online putem prijavnice koja je dostupna ovdje

Moritz Neumüller austrijski je kustos, edukator i pisac u području fotografije i novih medija koji živi u Barceloni. Suradnik je brojnih institucija (MOMA, NY) i festivala (PHotoEspaña, PhotoIreland), te kustos Aarhus Photobook Week u Danskoj. Osnivač je web platforme The Curator Ship (httpss://thecuratorship.wordpress.com/) koja objavljuje i distribuira korisne informacije i članke iz područja fotografije i vizualnih umjetnosti.

Projekt TRANSEUROPE, novi europski forum za fotografiju i vizualne umjetnosti, promovira i otvara razne mogućnosti za razmjenu i suradnju za europske umjetnike te za umjetničke i obrazovne institucije. Pokrenuli su ga The Fundación Contemporánea (Španjolska), The Finnish Museum of Photography (Finska) i Euromare (Grčka) uz potporu Europskog fonda Kreativna Europa. Projekt će trajati do kraja 2019. i uključuje brojne radionice, preglede portfelja, grupne izložbe, web platformu i časopis, sve s ciljem povezivanja i razmjene iskustava između umjetnika, stručnjaka i institucija u području vizualnih umjetnosti kako bi se povećala mobilnost i vidljivost umjetnika.

Aktivnosti u sklopu Transeurope projekta uključuju stvaranje web platforme, organizaciju 14 pripremnih radionica, preglede porfelja u Madridu, Ateni i Helsinkiju, 3 grupne izložbe te objavljivanje časopisa s 30 odabranih sudionika.

U sklopu pregleda portfolja u Ateni Ured za fotografiju subvencionirat će troškove putovanja za dvoje hrvatskih fotografa/kinja koje će odabrati poseban žiri. Više informacija o ovom programu i pozivu za prijavu bit će objavljeno uskoro.