Novosti

Rezultati ovogodišnje radionice Drugi kadar

Radionica umjetničke fotografije Drugi kadar po četvrti put organizira predstavljanje radova svojih polaznika i polaznica koji su nastali tijekom četveromjesečne radionice u kojima se kroz medija suvremene fotografije propituju teme poput završetka ljubavi, nestajanja prostora djetinjstva, odnosa prema tijelu, civilizaciji u čijem centru je turistički resort i crne ekološke točke. Prezentacija radova održat će se u petak, 9. ožujka u književnom klubu Booksa (Martićeva 14d, Zagreb) s početkom u 19 sati. Na završnoj javnoj prezentaciji predstavit će se ove autorice i autori: Emita Blagdan, Samir Cerić Kovačević, Ines Jurišić, Stipe Mlikotić i Ivan Tolić. U trajanju od deset minuta svaki od autora predstavit će autorske serije nastale tijekom trajanja radionice, nakon čega će biti ostavljen prostor za pitanja iz publike.

 

Ines Jurisic-Ispovjedna zabluda

Ines Jurišić: Ispovjedna zabluda

 

Emita Blagdan radi seriju portreta i snima nepoznatu gospođu koju je godinama susretala na zagrebačkim ulicama. Samir Cerić Kovačević kroz akt propituje pitanje fizičkog i psihičkog identiteta. Ines Jurišić radi seriju autoportreta nakon završetka ljubavne veze vješto, gotovo pa filmski, režirajući svoja unutarnja stanja. Stipe Mlikotić kroz pejzaž na prostoru nekadašnje tvornice Dalmacija propituje ostatke civilizacije koja se nalazi između dimnjaka i jedriličarskih jarbola. Ivan Tolić predstavlja čak dvije serije u kojima prikazuje dematerijalizaciju djedovog stana, te fotografira mjesta koja je Vlada RH proglasila ekološkim crnim točkama.

 

Emita Blagdan - Tražeći Snezanu

Emita Blagdan: Trazeci Snežanu

 

Drugi kadar je radionica umjetničke fotografije osnovana 2014. godine, koja se od tada svake godine u trajanju od četiri mjeseca realizira u suradnji s književnim klubom Booksa. Radionicu realizira Centar za vizualne umjetnosti – KOLEKTOR, voditelj radionice je mag. art. Davor Konjikušić. Više o samoj radionici možete saznati na www.drugikadar.com.

 

Samir Ceric Kovacevic - Pogled

Samir Cerić Kovačević: Pogled