Novosti

Biennale hrvatske mlade fotografije predstavlja izložbu Matka Meštrovića

U petak, 6. prosinca, u Gradskoj loži u Zadru, s početkom u 19 sati, otvara se izložba nagrađenog autora IV. Biennala hrvatske mlade fotografije. Na izložbi će biti predstavljen rad pod nazivom The Guest House Matka Meštrovića, koji je na lanjskom, četvrtom izdanju biennalea izborio treću nagradu. Na Biennaleu je lani sudjelovalo ukupno petnaest autora/ica s radovima na temu Refleksija, koje je odabrao stručni žiri.

 

 

U ciklusu fotografija The Guest House, kroz prizore bolničkih hodnika, podruma, čekaonica, soba i kreveta lišenih ljudske prisutnosti, autor se suočava s vlastitim stanjem uslijed bolesti, a potom i smrti voljene osobe. Izložba je otvorena do 16. prosinca, a može se posjetiti radnim danina od  9 do 18 sati te subotom od 9 do 13 sati.

Biennale hrvatske mlade fotografije pokrenuli su studenti povijesti umjetnosti Sveučilišta u Zadru s ciljem afirmacije mladih hrvatskih fotografa, odnosno jačanja kvalitete nacionalne fotografske umjetnosti. Biennale je orijentiran na mlade autore/ice, između 18 i 30 godina starosti.