Novosti

Čitalačka grupa u Galeriji Spot na temu podsvijesti i snova

Ured za fotografiju poziva na sudjelovanje u čitalačkoj grupi na temu podsvijesti i snovakoja je dio popratnog programa izložbe Sigurna kuća Ivana Buvinića.

Čitalačka grupa sastat će se u ponedjeljak, 2. ožujka u 19 sati u Galeriji Spot (Čanićeva 6, Zagreb).

 

Andrej Tarkovsky: Italian Polaroids

 

Na temelju nekoliko odabranih eseja teoretičara/ki Leonide Kovač (poglavlje “Pogled, fotografija, stvarnost, poza (Charcot, Freud i ostala družina)”, iz knjige Anonimalia. Normativni diskurzi i samoreprezentacija umjetnica 20. stoljeća), Gastona Bachelarda (odlomak “Kuća i svemir” iz knjige Poetika prostora) i Victora Burgina (poglavlje “Strange Temporalities” iz knjige Memory) razgovarat ćemo o stvarnosti, snovima i podsvjesnom kao temama koje i danas u području vizualnih umjetnosti, i naravno fotografije, zauzimaju značajan prostor. Nadovezujući se na eseje teoretičarke Maye Turovskaye, poznate i kao „Susan Sontag sovjetske misli“ (“Andrey Tarkowsky’s Motifs” i “Space and Time in Tarkowsky’s Work”), dotaknut ćemo se i filmskih radova Andreja Tarkovskog.

 

Sudionici čitalačke grupe okupit će se u ponedjeljak, 2. ožujka u 19 sati u Galeriji Spot. Sudjelovanje na čitalačkoj grupi potrebno je prijaviti na e-mail adresu info@officeforphotography.com, najkasnije u petak, 28. veljače (do kraja dana). Nakon prijave svakom sudioniku/ci bit će poslani odabrani tekstovi koje je potrebno pročitati prije održavanja čitalačke grupe.