Novosti

Izložba Ane Opalić Portreti 1997 – 2020 u Galeriji Dulčić Masle Pulitika

 

U četvrtak, 2. srpnja u 20 sati u Galeriji Dulčić Masle Pulitika u Dubrovniku otvara se izložba Portreti 1997 – 2020 fotografkinje Ane Opalić.

U svom dugoročnom fotografskom projektu Portreti, autorica u duljim vremenskim intervalima fotografira sebi bliske ljude, članove obitelji i prijatelje, naglašavajući pritom protok vremena koje ih oblikuje i mijenja.

Iz najave izložbe izdvajamo:

“Prikazane osobe uvijek su snimljene u njima bliskom ambijentu koji atmosferski i na vizualno-intuitivnom nivou funkcionira kao dodatni putokaz u otkrivanju (ali i preispitivanju) njihova identiteta. Kao i velika većina fotografskih serija Ane Opalić, „Portreti“ su work in progress, kontinuirani proces autoričinog stalnog pozicioniranja i komunikacije sa svijetom i ljudima koji je okružuju. Bez obzira na režirani i osmišljeni prizor u seriji „Portreti“ uvijek je prisutan neizostavni prilog same osobe koja se snima – bilo da je riječ o nekom nesvjesnom pokretu, nagibu glave, jedva primjetnom smješku, fotografije svjedoče nijemu komunikaciju, visok stupanj interakcije i povezanosti autorice i ljudi koje snima”.

Kustosica izložbe: Rozana Vojvoda

Izložba će biti otvorena do 9. kolovoza 2020.