Novosti

Izložba pobjednika Biennalea hrvatske mlade fotografije

U sklopu Biennalea hrvatske mlade fotografije, koji organiziraju studenati Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru i Galerija umjetnina Narodnog muzeja Zadar, od 7. do 21. prosinca održat će se Izložba pobjednika. Nakon prošlogodišnje izložbe finalista natječaja, održane u Zadru, Splitu i Zagrebu gdje se predstavilo 25 mladih autora, ciklus III. Biennala hrvatske mlade fotografije za razdoblje 2016./2017. godine zaključuje se ovom posebnom Izložbom pobjednika.

 

01 Ino Zeljak

Ino Zeljak: iz ciklusa “Perspective geometry”

02 Ino Zeljak

Ino Zeljak: iz ciklusa “Perspective geometry”

 

U prostorijama Muzeja Grada Zadra publici će se tako još jednom predstaviti pobjednici prošlogodišnje izložbe finalista, i to novim originalnim radovima. Nakon hvaljenog ciklusa fotografija Jadrija, prvoplasirani Ino Zeljak predstavit će se novim ciklusom Perspective geometry, a drugoplasirana Magdalena Ptiček donosi intimni dnevnik svakodnevnog života Iskreno. Pobjednicima će se pridružiti i gostujući fotograf Dino Hajdarević, također finalist natječaja sa svojim dokumentarističkim ciklusom Dublinske ulice: bilo nepoznatog.

 

03 Magdalena Ptiček

Magdalena Ptiček: iz ciklusa “Iskreno”

 

Otvorenje Izložbe pobjednika III. Biennala hrvatske mlade fotografije održat će se u četvrtak, 7. prosinca s početkom u 19 sati u Muzeju grada Zadra.

 

04 Dino Hajdarević

Dino Hajdarević: iz ciklusa “Dublinske ulice: bilo nepoznatog”