Novosti

Predložite svoj projekt za online-katalog Umjetnost u javnom i socijalnom prostoru

Neprofitna umjetnička organizacija Otvoreni likovni pogon, poziva na sudjelovanje u kreiranju online-kataloga projekata pod nazivom Umjetnost u javnom i socijalnom prostoru.  Cilj je projekta zainteresiranoj javnosti, u sažetoj formi kataloških jedinica, predstaviti participativne programe iz područja društveno angažirane umjetnosti koji su se posljednjih desetljeća provodili (ili se još uvijek provode) u Hrvatskoj.

Projekti se predlažu ispunjavanjem online upitnika, a mogu biti izvedeni u svim medijima i domenama vizualnih umjetnosti, kazališta, filma, dizajna, arhitekture, urbanizma i dr.

Informacije o svojim projektima možete predati do srijede, 20. svibnja.

U online je katalog projekata i radova, odnedavno uvršteno prošlogodišnje izdanje Kvartovskog objektiva koji provodi Ured za fotografiju.

 

Snimio: Nenad Roban

 

Kvartovski objektiv projekt je posvećen Črnomercu kao prostoru djelovanja različitih udruga i institucija, a provodi se kroz niz participativnih aktivnosti kojima se različite skupine stanovnika uključuje u istraživanje i fotografsko bilježenje kvarta. Program svojim aktivnostima teži potaknuti korisnike da se putem kreiranja ili predlaganja aktivnosti i sadržaja u kulturi aktivno uključe u dijalog o aktualnim gradskim pitanjima.

Više informacija o programu, pročitajte u kataloškoj jedinici.